lördag 11 februari 2012

Fc Barcelona

I Sverige växer vi upp med fotboll som en del av våra liv. Barnen börjar tidigt i knatte fotboll. Många jobbar sig vidare och spelar i många olika divisioner genom sin "karriär". Mest är de ju såklart killar som spelar och var och varannan spelade när jag var ung. Många tröttnar med åren, men några stannar kvar i fotbolls träsket och blir riktigt duktig.

När man blir äldre väljer många av de som hoppat av i ung ålder att spela i korplag, där det är lite mindre press och mer för kul.

Runt om i världen dock är det mer en livsstil att spela fotboll. De är mer ärofullt och de tjänar betydligt mycket mer.

I Italien och Spanien är fotboll för många ALLT. De lever genom fotbollen och nåde den som säger något illa om deras lag. Min syster var tillsammans med en Italienare för några år sedan. Han älskade fotboll över allt annat, och han hejjade på Milan och han hatade Slatan mer än ord kan beskriva. Ja tills han bytte lag dvs och han nu är de bästa som finns. ;D Ja vad ska man säga.....ITALIENARE.

FC Barcelona är ett Spanskt lag och där har många stora spelare spelat.


FC Barca har varit hem till många av världens genom tiderna bästa fotbollsspelare som till exempel; Maradona, Johan Cruyff, Bernd Schuster, Hristo Stoichkov, Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho och Luis Figo.

Jag tror att den som spelat i FC Barcelona som är mest känd, ja iallafall för oss som inte kan så mycket, är Ronaldo. Jag har sett de spelat många gånger, men den enda jag verkligen minns är han. Så otroligt lätt på foten och snabb och smidig, ja en perfekt spelare kan man säga.

Något som hade varit super roligt, hade varit att få gå på en match när de spelar på hemma plan och verkligen få se dem när de är som bäst. De hade varit en dröm även för oss som inte kollar så mycket på fotboll. Ja de vore helt klart grymt coolt...

4 kommentarer:

 1. var gärna med och tävla om en valfri namntavla från Lindblom of sweden

  http://emlisch.blogg.se/2012/february/ny-tavling-tavla-om-en-namntavla-fran-lindbl.html

  SvaraRadera
 2. Tävla om massor av Tea Tree Oil-produkter! http://vanitas.blogg.se/2012/february/vinn-hudvardsprodukter-med-tea-tree-oil-fran.html

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 3. kikar in o tipsar om 3 pågående tävlingar i min blogg just nu

  - tävla om brilliant smile produkter, avslutas 26:e februari
  http://emlisch.blogg.se/2012/february/ny-tavling-produkter-fran-brilliant-smile.html

  - tävla om en namntavla från Lindblom of Sweden, avslutas, 7:e mars
  http://emlisch.blogg.se/2012/february/ny-tavling-tavla-om-en-namntavla-fran-lindbl.html

  - tävla om presentkort från pledd.se, avslutas 13:e mars
  http://emlisch.blogg.se/2012/february/ny-tavling-vinn-presentkort-hos-pleddse.html

  ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 4. Hejsan, ville tipsa om min nya tävling som ligger uppe - 5 personer vinner ett gratis plus-abonnemang till nya bloggverktyget Remby! :)

  http://marvelicious.blogg.se/2012/february/utkast-feb-25-2012.html#comment

  SvaraRadera