tisdag 23 augusti 2011

Bingo

När jag var liten. Spelade ALLA bingo. Det var inte en människa ute när tex Bingolotto var på tv. Jag och mina kompisar (jag var runt 10 år) brukade tom göra våra egna brickor. Som vi sedan satt och lekte bingo med. Men alltid när det var på tv, fick jag vara med. Mamma och Pappa köpte alltid en extra bricka som jag fick spela på om jag ville. Jag vann ofta små vinster, 2 gånger har jag tom vunnit 2 gånger på samma bricka. Dvs 100 kr först och sedan 500 kr. Ganska mycket pengar när man var ung.

Min familj har dock vunnit lite större. Jag kommer ihåg så väl när jag faktiskt inte var med och spelade, och istället var ute och lekte. Så kom jag hem och Mamma sprang runt som en yr höna och bara pratade nonsens. Men till slut kom de fram att Pappa kommit fram till Bingolotto, och väntade på att få vara med och spela. Det var tre lådor kvar, och man fick gissa vad det var i de olika lådorna. Pappa som tidigare vunnit 1000 kr på Kappahl, var väl medveten om att en låda var 15.000 kr på Kappahl. Och på den tiden var de inge roliga kläder där, så vi hade tom svårt att göra av med den låga summan. Och vad händer. Jo ALLA före Pappa gissar fel, och då måste han ju ta den enda lådan han inte ville ha. 15.000 kr på Kappahl. Så frågar Loket, "Vad är det i lådan?"..."Ja de var väl själva fan, men de är väl Kappahl då!" svarar min Pappa. Otacksam javisst!  Haha, men vi var nöjda iallafall. Och så många mjuka paket det blev under granen det året. Hade vi vunnit det idag hade ingen varit gladare i världen än jag.

Eftersom jag älskade Bingo, så var såklart Leif Loket Olsson en stor favorit.Och jag har träffat Leif Loket Olsson också, som förr var programledare för Bingolotto. Vi var på Solvalla, han var tydligen ofta där och spelade berättade mina kusiner. Så jag letade honom, och fick syn på honom. 10 år gammal, springer fram och skriker efter honom medan han går upp för trapporna. "ÖH, loket vänta!" Mina kusiner höll på dö av skratt och skämdes nog för sin norrlänska släkting. Inte fin i kanten då inte. Men jag fick en autograf iallafall. De ni.

Sen brukade alltid min Farmor åka på bil bingo, men jag har bara varit med en gång. Men det var skit kul tycker jag och jag skulle gärna åka igen.

Jag har helt enkelt växt upp med Bingo runtomkring mig, och skulle inte vilja ha de på nått annat sätt heller. Nu finns det lite modernare sätt att spela bingo. Så ta gärna en titt på denna Bingo site. Där kan man sedan lätt hitta vidare till olika bingo spel. Hur bra som helst, så alla kan hitta ett bingo spel som passar dom.

2 kommentarer:

  1. Nu finns det ju så många olika :O Men Bingolotto med loket var bäst :D

    SvaraRadera
  2. Skraplott spel på nätet är det bästa som finns och jag älskar att spela dem.

    SvaraRadera